Hoeve De Ploeg
In de 18e eeuw, begin 19e eeuw was hoeve De Ploeg een plaats, waar de dieven- en roversbendes uit de streek samenkwamen. Het was dan ook ideaal gelegen: zeer afgelegen en toch kort bij de verschillende provinciegrenzen (of graafschappen).
In de tweede helft van de 19de eeuw was De Ploeg niet alleen een boerderij maar ook een afspanning en eetgelegenheid. Het was ook een stop- en rustplaats voor de paarden en koetsen.
Kortom, De Ploeg was indertijd zowat het equivalent van een hedendaagse bed & breakfast.
Zo’n 400 jaar geleden waren de hoeve en bijhorende gronden eigendom van Prins de Merode. Omstreeks 1700 werd De Ploeg verkocht, maar nog geen eeuw later kwam de hoeve terug in handen van de familie de Merode.
Jef Aerts en Roos Vansweevelt kochten uiteindelijk de hoeve in 1950, nadat ze De Ploeg een dertigtal jaren hadden gepacht. In de jaren ’50 van de vorige eeuw nam de jongste zoon Emiel (Mil) de boerderij over en bouwde de hoeve uit tot een modern zuivelbedrijf dat zelf de melk verwerkt tot allerlei zuivelproducten.